Välkommen

Affärer med möjligheter

Vi tror på starka partnerskap för att säkerställa att korrekta, hållbara och konkurrenskraftiga maskinbearbetade gjutgods levereras i tid.

Maskinbearbetade gjutgods

Global Castings specialiserar sig på serietillverkning av stora, gjutna produkter för vindkraftsindustrin – med världsomspännande faciliteter, en tydlig förståelse för kundernas behov och en engagerad arbetsstyrka. Vi har över 1000 anställda. Global Castings är den föredragna partnern för de ledande vindturbintillverkarna globalt.

Delmontage

Global Castings hjälper kunder att sänka deras bundna kapital och minimera deras logistiska komplexitet genom att erbjuda flexibla delmontage enligt kundens specifikationer.

Offshorelösningar

För att befästa och bygga på Global Castings ledande position inom gjutna och bearbetade komponenter till vindkraftsindustrin och andra branscher, har vi, 2014 utökat med en ny anläggning i Tyskland.
Denna anläggning kommer att erbjuda gjutgods, maskinbearbetning och metallbearbetning för produkter på upp till 100 ton och kan, med den omedelbara tillgången till Nordsjön, erbjuda transporter direkt till offshorevindkraftverk eller andra hamnanläggningar över hela världen.

Säkerhet

Den grundläggande tanken för all verksamhet inom Global Castings är att alla olyckor kan förebyggas. Detta kärnvärde har gjort oss världsledande inom säkerhet inom gjuteriindustrin med en olycksfallsnivå av 1,5 per en miljon arbetstimmar.

Kvalitet

I alla kundrelationer Global Castings har tillämpas grundregeln att möta eller överträffa kundens definition av kvalitet. Med en kassationsnivå på ca 0,3% i vår serieproduktion visar vi vårt försprång inom kvalitet i gjuteriindustrin. Vårt kulturarv och historia som före detta Vestasbolag ger oss lång erfarenhet av att utföra kontinuerlig förbättring inom alla aspekter av kvalitetsarbetet och genom hela värdekedjan.