Teknologi

Global Castings har ett team av högt kvalificerade gjuteri- och bearbetningsexperter som är involverade i alla globala projekt för att stödja och se till att kundernas definition av kvalitet uppfylls eller överskrids. Expertgruppen bistår även våra kunder i utvecklingen av nya produkter samt i identifieringen av förbättringar på befintliga produkter och processer som en del av vår ständiga förbättring kulturen till förmån för våra kunder. Global Castings ser till att vårt expertteam ständigt utvecklas och utmanas i sitt jobb så senaste kunskapen och tekniken är inbäddad i vår produktion.

2014 blev Giovanni di Muoio från Global Castings utnämnd till ”Best Young Researcher” vid World Foundry-kongressen för arbetet ”Kritiska kontrollvariabler vid blackningsprocessen av furansand med vattenbaserade blacker”.

Produktutveckling

Vindindustrin kräver allt kortare ledtider vid introduktion av nya produkter samtidigt som produkterna blir komplexare för att leva upp till kundernas krav. För att uppfylla detta – och för att upprätthålla och överträffa kundernas definition av kvalitet – har Global Castings infört ” Global Castings Way to Market” – en gatemodell som garanterar sömlösa och robusta marknadsintroduktioner baserat på de principer som gäller i bilindustrin. Vår tvärfunktionella projektavdelningen säkerställer att modellen arbetar på rätt sätt vilket resulterar i hög säkerhet och kvalitet vilket också ger en tydlig kostnads​överblick och tillförlitlig introduktion.

Mönster och ny design

Global Castings har en modellavdelning med det specifika syftet att tillhandahålla externt inköpta modeller. Från den traditionella flaskan med kvadratisk konstruktion har Global Castings skapat den innovativa Rapid Thermal Transfer Mould Box. Den nya flasktypen är särskilt utformat för volymprodukter, vilket resulterar i snabb kylning tillsammans med betydande minskning av kostnader för sand, syra och harts. Global Castings har också utvecklat system som är särskilt utformade för transport av tungt gods – både på hav och på väg.

Konstant optimering av ledtiden för att hålla kundernas kostnader nere

Med tillämpning av LEAN i alla delar av produktionsprocessen förbättrar Global Castings ständigt sina interna processer; t.ex. genom att lokalisera ytbehandlingsanläggningar nära bearbetningsanläggningar. Med hjälp av infraröd torkteknik kan Global Castings leverera produkten redan samma dag som den är målad och därmed kan man minska den totala produktionstiden.